september 2022

21sep8:00 pm10:00 pmLezing Nelleke Noordervliet‘’Van manuscript naar bestseller: over de samenwerking van schrijver en uitgever’’ met als speciale gast Nelleke Noordervliet.

Event Details

<

 

Lezing Nelleke Noordervliet – copyright: Iris Planting

Op woensdag 21 september organiseren Volksuniversiteit de Kempen en Bibliotheek Eersel een avond over ‘’Van manuscript naar bestseller: over de samenwerking van schrijver en uitgever’’ met als speciale gast Nelleke Noordervliet.

Deze avond staat in het teken van de samenwerking tussen schrijver en uitgever. Twee belangrijke personen in het proces om een bestseller te ontwikkelen. De personen worden deze avond vertolkt door auteur Nelleke Noordervliet (laureaat van de Gouden Ganzenveer 2022), Tilly Hermans (uitgever) en Marcella van der Kruk (uitgever bij Atlas Contact).

Nelleke Noordervliet, auteur
‘Nelleke Noordervliet is alom geprezen als een van de veelzijdigste, stilistisch vaardigste schrijvers in de hedendaagse Nederlandse literatuur’ (Goudenganzenveer.nl, 2022). Ze studeerde Nederlands in Leiden en Utrecht en studeerde cum laude af in Moderne Letterkunde. Ze was jarenlang actief voor de Partij van de Arbeid en debuteerde met haar Tine of De Dalen. Ze heeft verschillende prijzen gewonnen voor haar publicaties en haar werk kenmerkt zich voor een grote interesse voor het verleden.

Tilly Hermans, uitgever Atlas Contact
Tilly Hermans (1950) ging in 1968 direct na het gymnasium werken bij uitgeverij J.M. Meulenhoff, eerst als manusje van alles op redactie en productie, toen jarenlang als bureauredacteur, en vanaf 1982 als acquirerend redacteur. Ze wierf veel Nederlandse auteurs voor Meulenhoff en werkt nog altijd samen met Oek de Jong, Lieve Joris, Adriaan van Dis, Carolijn Visser, om een paar namen te noemen. In 1988 werd ze de redacteur van Nelleke Noordervliet, toen haar collega-redacteur ziek werd en Nelleke het manuscript inleverde van haar tweede roman Millemorti. Sindsdien werken ze samen. In 2001 vertrok Tilly bij Meulenhoff om een eigen uitgeverij op te richten, Augustus, met uitsluitend Nederlandse fictie en literaire non-fictie. Nelleke Noordervliet steunde haar en kwam met haar mee. Augustus ging in 2012 op in Atlas Contact; Tilly Hermans werkt er nog als uitgever. Bij Atlas Contact richtten Nelleke en Tilly een auteursleesclub op om jonge en oudere schrijvers met elkaar te verbinden en de bloedgroepen Atlas, Contact en Augustus te mengen: de Kapsalon.

Marcella van der Kruk, uitgever Atlas Contact
Marcella van der Kruk (1986) werd geboren in Rotterdam en verhuisde naar Amsterdam om Culturele Antropologie en Moderne Nederlandse Letterkunde te studeren. Na een redactiestage bij L.J. Veen en een PR-stage bij De Bezige Bij, waar ze daarna als redactie-assistent aan de slag ging. Begin 2015 werd ze acquirerend redacteur non-fictie bij Atlas Contact en sinds juli 2021 is ze daar uitgever non-fictie. Ze werkt met Nederlandse en internationale auteurs waaronder Jan Brokken, Geert Mak, Eva Vriend, David van Bodegom, Karin Sitalsing, Wieteke van Zeil, Olivia Laing, Simon Schama en Bill Bryson.

Van harte welkom
De avond met Nelleke Noordervliet wordt georganiseerd door Volksuniversiteit de Kempen en Bibliotheek Eersel. U bent van harte welkom op woensdag 21 september van 20.00 uur tot 21.45 uur in Cultureel Centrum de Muzenval. Tickets kunt u reserveren via de agenda van www.muzenval.nl

Time

woensdag 21 september 20:00 - woensdag 21 september 22:00

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X