Ambassadeurs

Samen met onze ambassadeurs organiseren we elk seizoen een nieuw aanbod op het gebied van cursussen, evenementen, workshops, inspirerende lezingen en concerten.

Bij ons zijn gevestigd:

Volksuniversiteit de Kempen biedt een zeer divers programma: creatieve cursussen zoals schilderen, edelsmeden, beeldhouwen, schrijven, tekenen , taalcursussen, bridge, kookworkshops en zelfs yoga. Voor het volledige cursusaanbod klikt u op bovenstaand icoontje.

Als het gaat om informeren, leren, lezen, ontmoeten en kennismaken, neemt de Bibliotheek een spilpositie in.  Samenwerking en verbinden zijn daarbij essentieel.  Zo zijn er regelmatig inspirerende lezingen!

Interesse in fotografie? Het doel van fotoclub Zzzoom is samen tot betere fotoresultaten te komen, waarbij aanwezige kennis onderling belangeloos wordt overgedragen, dit in een ontspannen sfeer en in alle persoonlijke vrijheid.

Op maandagavond repeteert  de harmonie in de theaterzaal van De Muzenval. Er is niet alleen een harmonieorkest, maar ook een slagwerkgroep, een opleidingsorkest en een groep van jonge leerlingen, die hun eerste stappen zetten in hun muzikale loopbaan. Dit “pieporkest” is de kweekvijver voor de toekomst.

NightCats BigBand is inmiddels de meest swingende, belangrijke bigband in de regio. Ze werkten samen met onder meer Greetje Kauffeld, Frits Landesbergen, Ronald Douglas en Johnny Rosenberg. De Bigband repeteert op woensdagavond in de theaterzaal van De Muzenval. Een repetitie bijwonen kan altijd!

Elke dinsdagavond gonst het in de foyer van De Muzenval van bedrijvigheid. Een 25-tal dames zijn druk in de weer met de breipennen. Gezelligheid staat voorop in het wekelijkse brei café!

De enige, echte carnavalsvereniging van Eersel viert regelmatig feest in De Muzenval!

Musicals voor enthousiaste volwassenen!

Onze vereniging zet ieder jaar met een groep enthousiaste amateurtheaterspelers van boven de 18 een musical op de planken. De spelers komen allemaal uit de Kempen, dit maakt het een gezellige lokale groep.

Ons doel is om met plezier, enthousiasme en een getalenteerde cast een musical neer te zetten waar wij trots op kunnen zijn. Wat begon als een groep van twaalf mensen, is inmiddels uitgegroeid tot een echte vereniging.

Over (de TOP Theater)

Leuke woordgrapjes horen ook bij ons 😉

Over de TOP Theater is een musicalgroep voor jongeren vanaf 18 jaar waarmee wij ieder jaar voorstellingen opvoeren.

Over de TOP Theater is opgericht voor mensen met musical- en/of theater-ervaring die zich graag verder willen ontwikkelen op het gebied van spel, zang en dans. Met als doel om gezamenlijk een voorstelling te maken.

Het bestuur van Over de TOP Theater bestaat enkel uit jongeren, wij maken een voorstelling voor én door jongeren waarin wij al onze spelers de kans willen geven hun talenten met het publiek te delen.