Ambassadeurs

Samen met onze ambassadeurs organiseren we elk seizoen een nieuw aanbod op het gebied van cursussen, evenementen, workshops, inspirerende lezingen en concerten.

Bij ons zijn gevestigd:

Volksuniversiteit de Kempen biedt een zeer divers programma: creatieve cursussen zoals schilderen, edelsmeden, beeldhouwen, schrijven, tekenen , taalcursussen, bridge, kookworkshops en zelfs yoga. Voor het volledige cursusaanbod klikt u op bovenstaand icoontje.

Als het gaat om informeren, leren, lezen, ontmoeten en kennismaken, neemt de Bibliotheek een spilpositie in.  Samenwerking en verbinden zijn daarbij essentieel.  Zo zijn er regelmatig inspirerende lezingen!

Interesse in fotografie? Het doel van fotoclub Zzzoom is samen tot betere fotoresultaten te komen, waarbij aanwezige kennis onderling belangeloos wordt overgedragen, dit in een ontspannen sfeer en in alle persoonlijke vrijheid.

Let’s Dance is een dansvereniging welke actief bezig is met het uitoefenen van verschillende dansstijlen. De vereniging telt ongeveer 200 leden.  Het jongste lid is 2 jaar, terwijl het oudste lid van Let’s Dance inmiddels de 50 is gepasseerd. Omdat iedereen het verdient om in de spotlights te staan!

Het KW- café organiseert elk seizoen een aantal avonden in de theaterzaal van De Muzenval met de allerbeste sprekers uit de wereld van kunst, wetenschap en techniek. Het KW- café wil de inwoners van De Kempen laten zien hoe boeiend kunst en wetenschap kunnen zijn en tonen wat kunstenaars en wetenschappers beweegt.

Op maandagavond repeteert  de harmonie in de theaterzaal van De Muzenval. Er is niet alleen een harmonieorkest, maar ook een slagwerkgroep, een opleidingsorkest en een groep van jonge leerlingen, die hun eerste stappen zetten in hun muzikale loopbaan. Dit “pieporkest” is de kweekvijver voor de toekomst.

NightCats BigBand is inmiddels de meest swingende, belangrijke bigband in de regio. Ze werkten samen met onder meer Greetje Kauffeld, Frits Landesbergen, Ronald Douglas en Johnny Rosenberg. De Bigband repeteert op woensdagavond in de theaterzaal van De Muzenval. Een repetitie bijwonen kan altijd!

Elke dinsdagavond gonst het in de foyer van De Muzenval van bedrijvigheid. Een 25-tal dames zijn druk in de weer met de breipennen. Gezelligheid staat voorop in het wekelijkse brei café!

De enige, echte carnavalsvereniging van Eersel viert regelmatig feest in De Muzenval!