EXPOSITIES JUNI-AUGUSTUS OP DE MUREN EN IN DE VITRINES VAN DE MUZENVAL


 De leden van fotoclub 't Boeiende Plaatje uit Eersel exposeren hun foto's van 6 Juni tot en met 31 Augustus in de gangen boven in De Muzenval. Deze fotoclub bestaat uit 4 leden, die nu ongeveer 4 jaar enthousiast bezig met het fotografievak. Dit heeft hun al in vele plaatsen in de Kempen en daarbuiten gebracht om te gaan fotograferen. 32 verschillende foto’s met diverse thema's zijn te zien  op deze eerste expositie, die ook mede dankzij sponsoren mooi ingelijst hangen in De Muzenval.

 

Beneden in de gangen hangen foto’s van de cursisten fotografie van de Volksuniversiteit De Kempen. Zij hebben onder leiding van hun docent Mariet Wilders gewerkt aan seriematige fotografie. Ze laten verhalen zien die heel persoonlijk of bijzonder zijn. Alle deelnemers hebben dat op hun eigen manier uitgewerkt. Het resultaat is een boeiende en veelzijdige verzameling beelden.

 

In de vitrines van De Muzenval is komende maanden het werk van glaskunstenaar Nanoek Pas-Dikmans te bewonderen. ‘Een passie voor glas’, noemt Nanoek haar expositie, ‘het breken van het licht, het prachtige kleurenspel, de textuur, de glans en niet te vergeten de spanning die je iedere keer weer hebt wanneer je de oven na een urenlange stook eindelijk mag openen…’ Door middel van glasfusing, glasbranden en het zandstralen van glas, maakt Nanoek unieke glazen beelden, schalen en sieraden. Dit doet ze in haar eigen atelier dat aan huis is gevestigd, onder de naam ‘Noekie’s Design’. Glasfusing is de techniek waarbij onder een hoge temperatuur verschillende stukjes glas versmolten worden tot één geheel. Door verschillende lagen glas samen te voegen ontstaat er een nieuw glasobject. Het verhitten en afkoelen van het glas is een nauwkeurig (en geduldig!) werkje en neemt ongeveer een hele dag in beslag.Deze drie exposities zijn te zien tijdens de reguliere openingstijden van De Muzenval in Eersel. Kijk op www.muzenval.nl voor de openingstijden en al wat eerste foto’s. De toegang is gratis.