Nico Keuning (1956) uit Eersel leeft zich uit in schilderen, beeldhouwen en het schrijven van gedichten en verhalen.

Het werk van Keuning lijkt de verbeelding te zijn van een verderop gelegen gedachtenrijk of, anders gezegd, roept de herinnering op aan een vaak vergeten droom. Zijn eigen atelier heeft hij dan ook “De verstilde droom” genoemd.

Verf, steen en taal hebben weliswaar verschillende eigenschappen maar hebben met elkaar gemeen dat ze het vermogen hebben om tot onze verbeelding te spreken. Die verbeeldende kracht probeert hij in zijn werk maximaal tot uitdrukking te laten komen. Daarbij volgt hij een geheel eigen benadering.  Zijn schilderijen bieden u, evenals zijn sculpturen en teksten, de maximale vrijheid om uw eigen beelden op te roepen. Vanuit uw eigen individuele waarheid gaat hij in deze expositie samen met u op zoek naar die ene gemeenschappelijke waarheid. Een zoektocht die ons rijker maakt. Ook al weten we dat die éne gemeenschappelijke waarheid er niet is. Gelukkig niet is.

Keuning houdt regelmatig exposities, zowel solo als in groepsverband. Ook houdt hij informele lezingen over zijn gedichten en verhalen, waaronder zijn debuutroman ‘Schors’ uit 2017. Tevens is hij gastheer bij het Van Abbemuseum in Eindhoven.

De expositie loopt van 6 juni tot 15 september 2019 en is gratis te bezichtigen, zowel tijdens de openingsuren van De Muzenval als die van de in De Muzenval gevestigde bibliotheek.

De exacte openingstijden van De Muzenval staan 2 weken van tevoren op de website www.muzenval.nl