oktober 2019

05okt8:00 pmZwaar Metaal- Toneel

Event Details

UNIEKE KANS deze sprankelende warmbloedige voorstelling mee te maken.

Het is ons gelukt, dankzij eerdere belofte van Maria tijdens haar gastoptreden bij het KW-café, het bestaande speelverbod tijdelijk op te heffen. (Zwaar Metaal werd in opdracht geschreven en 3 jaar geleden met groot succes gespeeld)

We kunnen dan ook gerust van een wondertje spreken. Ook omdat de inhoud van Zwaar Metaal parallel loopt met onze levensfase en ons 40 jarig theaterbestaan.

Zwaar Metaal gaat over een vrouwengroep die na 40 jaar intense samenwerking hun laatste optreden tegemoet gaat.

Afscheid van een werkend leven, afscheid van vruchtbaarheid, de overgang in, op weg naar een steeds kleinere wereld. Een periode van pijnlijk verlies en terugverlangen. Vergelijkbaar met de puberteit, maar dan omgekeerd,

Laat dit proces maar aan Maria Goos over! Het stuk amper begonnen weet ze in enkele zinnen dit hele gedoe te omvatten. Men is verdwaald, de draad kwijt, het spoor bijster. Verkeert onophoudelijk tussen hoop en vrees, lachen en huilen.

De dappere sterke vrouwen van Zwaar Metaal hebben een onverwoestbare band,.Ze zijn spitsvondig, geestig, hilarisch, trekken samen door het dal van pijnlijk terugverlangen en angst voor wat komen gaat. Af en toe vinden ze de schoonheid en troost langs het pad van herinnering. Ondanks het naderende afscheid zal de liefde blijven. ‘Dance me to the end of love’.

 

Joke Bleijs          –     Els:  haar man wacht thuis…

Liet van Nuland –   Lotte: haar man of vriend…

Noor Tak             –    Johanna :haar man heeft haar zojuist verlaten…

Karin Schuimer  –  Anne:  haar man nee hoe heette hij ook weer…

 

Ellie Wouters  –      Christje: roadie van de groep. Factotum. Doe-al.  

 

Lea Schuurmans   – Muziekkeuze en dansende inbedding

 

Marian Maas         –  Regie

 

Kaarten kosten 13 euro incl. reserveringskosten

 

 

 

 

 

 

 

 

Time

zaterdag 5 oktober 20:00

X