november 2019

05nov8:00 pmWim Daniëls theatercollege "De wondere wereld van taal"

Event Details

Theatercollege

Wat de mens vooral van de dieren onderscheidt is de taal. Maar die was er niet altijd. Waar komt die vandaan, zowel de gesproken als de geschreven taal? Hoe heeft de taal zich ontwikkeld, elders en hier. Wat is het Nederlands eigenlijk? Waar komen onze woorden vandaan? Wim Daniëls heeft er prachtige, inzichtelijke theorieën over en bestrijkt met zijn theatercollege over taal werkelijk de hele geschiedenis van de taal inclusief de rafelranden, zoals de leestekens en de sisklanken. En dat alles op een vermakelijke, luchtige, toegankelijke en leerzame manier, zodat elke theaterbezoeker na afloop denkt: hoe kan het dat ik als taalmens al dit moois niet eerder geweten heb.

Wim Daniëls

Wim Daniëls is bekend als schrijver van boeken over taal, literaire verhalenbundels, woordenboeken, poëzie en informatieve boeken over uiteenlopende onderwerpen. Hij schrijft boeken voor volwassenen, jongeren en kinderen. Verder maakte hij Het Grote Taalspel met Kasper Boon en is hij graag geziene gast bij diverse talkshows.

Tickets bestellen

De lezing is tot stand gekomen via een samenwerking tussen Volksuniversiteit De Kempen, Bibliotheek De Kempen en De Muzenval. Voor meer informatie en tickets : https://www.volksuniversiteitdekempen.nl/nieuw/theatercollege-‘de-wondere-wereld-van-taal’

 

Time

dinsdag 5 november 20:00

X